De leukste hotels in Palermo

Margreth Door Margreth

Als je naar Sicilië op vakantie gaat, dan kan een bezoek aan de hoofdstad Palermo niet ontbreken. Dat wordt een leuk hotel in Palermo zoeken! Sowieso is het een praktische plek, met oog op het vliegveld. Daarnaast zijn er veel bezienswaardigheden, leuke terrasjes en gezellige straatjes. 😍 Ga jij voor een appartement, een bed & breakfast of één van de leuke hotels in Palermo? De leukste staan in dit artikel!

Nog meer hoteltips voor Sicilië
De mooiste hotels op Sicilië
Glamping op Sicilië

Hotels in Palermo


Appartement in Palermo

Een appartementje voor jezelf: Itiseasy Palermo

Dit is een superleuk appartementje, waar je echt tussen de locals verblijft vlak bij het centrum van Palermo. Het is vanaf het appartement ongeveer 10 minuutjes lopen naar het centrum, waar veel bezienswaardigheden van Palermo te vinden zijn.

Dit is ook een fijne plek om met je gezin te verblijven, de appartementen hebben namelijk twee aparte slaapkamers. Verder heb je een knus eigen balkonnetje en een eigen keuken. Je hoeft dus niet iedere avond de deur uit om ergens iets te eten als je dat niet wil. Ook heb je een wasmachine en droger tot je beschikking, handig als je tussendoor nog even een wasje wil draaien. 😉

De host Roberto helpt je graag en staat altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden. Daarnaast kan ook je huurauto gemakkelijk in de buurt worden geparkeerd.

Tip! Een auto huren op Sicilië is echt een must 🚗

Dit hotel krijgt een hele goede 9,3 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

Stijlvolle hotels Palermo

Geweldig mooi ingericht hotel: Family Affair

Family Affair is een super stijlvol ingericht hotel vlak bij het oude centrum van Palermo. Alle kamers hebben een eigen thema, maar wel met een klassieke touch. Kijk ook zeker naar boven, want de plafonds zijn een kunstwerk! 🤩

Het ontbijt is erg uitgebreid, met allemaal lokale producten. Je kunt je (huur)auto tegen betaling parkeren in de parkeergarage aan de overkant van het hotel. Ben je niet met de auto? Vanaf hier kun je met het OV ook super eenvoudig naar het vliegveld reizen. Het is dus ook een goede plek om je eerste of laatste nacht op Sicilië te plannen.

Let op! In de kamers aan de straatkant kun je een beetje last hebben van omgevingsgeluiden. Het kan dus prettig zijn om bij je boeking aan te geven dat je liever geen kamer aan de straatkant wil hebben.

Dit hotel krijgt een hele goede 9,5 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

Boutique hotel Palermo

Leuk boutique hotel in Palermo met zwembad

Dit hotel is echt een pareltje! 😍 Het is stijlvol en luxe ingericht. Het hotel ligt midden in Palermo, waardoor je vrijwel alle bezienswaardigheden eenvoudig lopend kunt bereiken.

De kamers zijn ruim en sfeervol, met veel gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Het ontbijt is zeer uitgebreid en wordt voor je klaargezet in het bijbehorende restaurant, waar je ’s avonds ook heerlijk kunt dineren.

In de binnentuin is een klein zwembad met ligstoelen, ideaal om even af te koelen na een warme dag. Wil je wat extra luxe? Kies dan voor een kamer met balkon of een bubbelbad.

Dit hotel krijgt een hele goede 9,2 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

Hotel centrum Palermo

Leuk hotel in het centrum, maar wel in een rustige zijstraat: Palazzo Natoli Boutique Hotel

Centraal en toch rustig, de ligging van dit boutique hotel in Palermo is perfect! 😍 Dit hotel ligt namelijk letterlijk in het hart van het historische centrum van Palermo. Toch merk je dit nauwelijks, aangezien het in een zijstraatje is gelegen.

Het hotel is een mix van modern en klassiek. Lichte kleuren, stijlvolle meubels en authentieke details – het is een plaatje! Daarnaast is het ook nog eens een gezellig en kleinschalig hotel. Zo wordt het ontbijt iedere ochtend naar eigen wens voor je klaargezet. 😉

Doordat het hotel zó centraal ligt, kan het parkeren van je (huur)auto soms wel een uitdaging zijn, dus hou hier rekening mee. Rondom het hotel zijn superveel leuke restaurantjes en bars, bij het hotel geven ze je dan ook graag tips over de leukste plekjes in de stad om wat te eten of drinken.

Dit hotel krijgt een hele goede 9,5 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

Chique hotel Palermo

Luxe hotel in Palermo: Palazzo del Poeta

Dit is een sfeervol hotel in een authentiek Siciliaans pand. Het ligt op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden in de stad en ondanks de centrale ligging is het echt een oase van rust wanneer je het hotel binnenstapt.

De inrichting van het hotel houdt het authentieke pand compleet in ere. De lichte kleuren zorgen ervoor dat alle prachtige details heel mooi uitkomen. Imposante stenen muren, chique tegelvloeren en veel natuurlijk licht – klinkt goed! 🤩

Er wordt elke dag een schaaltje met typisch Siciliaanse zoete broodjes en koekjes voor je klaargezet en in de lobby van het hotel en er zijn verschillende zitjes waar je even heerlijk kunt relaxen. De eigenaresse van het hotel, Rosa, vertelt je graag alles over de historie van het hotel en de stad Palermo. Ook heeft zij veel goede tips over dingen om te doen en leuke plekken om te eten in de stad.

Dit hotel krijgt een hele goede 9,5 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

Hotels Sicilië met zwembad

Authentiek Siciliaans hotel met zwembad: Small Paradise Palermo

Small Paradise Palermo doet haar naam eer aan, het is echt een paradijselijke plek om te verblijven. 😍

Veel kamers hebben een eigen terras dat grenst aan het zwembad. Dit zwembad is open in de warmere maanden van het jaar en hier kun je na een lange dag rond touren een heerlijk verkoelende duik in nemen. De host Sergio zorgt ervoor dat je je hier helemaal thuis voelt en geeft je graag tips voor de beste restaurantjes in de omgeving.

Dit hotel ligt wel iets verder buiten het centrum van Palermo, je hebt de auto nodig om hier te komen. Je auto kun je overigens gratis direct bij het hotel parkeren. Deze accommodatie is echt een aanrader voor als je met kinderen op Sicilië bent, er zijn familiekamers te boeken en je kinderen zullen het lekkere zwembad ook zeker waarderen! 😉

Dit hotel krijgt een goede 8,5 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

Hotel op Sicilië

Hotel met heerlijk ontbijt op het dakterras

Dit is een trendy hotel midden in het centrum van Palermo. Eén van de grootste pluspunten van dit hotel is het heerlijke dakterras. Hier kun je in de ochtendzon ook genieten van je ontbijtje met een prachtig uitzicht over een deel van het historische stadshart. Daarnaast zit hier ook een gezellige loungebar.

Als je met de (huur)auto bent, is er naast het hotel een parkeergarage met voldoende parkeergelegenheid. Door de centrale ligging zijn er superveel leuke restaurantjes en winkels in de buurt van het hotel te vinden.

Dit hotel krijgt een goede 8,4 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

B&B Sicilië

Persoonlijke bed and breakfast, slapen bij Laura and Cosimo

Bij deze B&B voelt je verblijf echt aan als thuiskomen! Ons hoogtepunt? Het grote dakterras, waar je ook je typisch Siciliaanse ontbijtje geserveerd krijgt. 😍

Dat ontbijt krijg je van de lieve hosts Laura en Cosimo. Je krijgt onder andere versgebakken Siciliaanse lekkernijen en cakejes. Ook geven ze je graag tips over bezienswaardigheden en dingen om te doen op Sicilië. Je kunt duidelijk merken dat zij deze B&B met hart & ziel draaien en ze zorgen er dan ook echt voor dat het je aan niets ontbreekt. ❤️

Je kan hier een eigen appartement boeken, waardoor je ook de luxe hebt van een eigen keuken. Het is een heel compleet verblijf, met veel privacy.

Dit hotel krijgt een hele goede 9 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

Overnachten op Sicilië

Goedkoop hotel in Palermo: AUSA suites

Ben je op zoek naar een budgetvriendelijk verblijf in Palermo? Dan is AUSA Suites een perfecte optie voor je!

AUSA Suites is een knus en kleinschalig hotel dat wordt gerund door Rosalinda en Luca. Het doet qua gevoel meer denken aan een B&B dan een hotel. Het enige minpuntje van dit hotel is dat ze hier geen ontbijt serveren. Maar dat is natuurlijk een heel goed excuus om de leukste ontbijttentjes in Palermo te ontdekken. 😉

Het hotel is gevestigd in een prachtig historisch pand. Het is van binnen gemoderniseerd, maar wel met behoud van de charme. De ligging is super centraal in een vrij druk gedeelte van de binnenstad, hierdoor kan je wel een beetje omgevingsgeluid horen in je kamer.

Let op! Zorg dat je ruim op tijd boekt bij dit hotel in Palermo, want dan zijn de prijzen nog laag. Kort van te voren stijgen ze aanzienlijk. 💸

Dit hotel krijgt een hele goede 9 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

Hostel Palermo

Ander goedkoop hotel in Palermo: A Casa di Amici

Ook dit hotel is een goedkopere optie om centraal in Palermo te verblijven. Het is eigenlijk meer een hostel, maar er zijn ook privé kamers met eigen badkamer te boeken.

Let op! Bij sommige kamers zit de eigen badkamer niet direct aan de kamer vast, maar is deze bijvoorbeeld aan een deur verder op de gang. Dit staat duidelijk aangegeven als je de kamer gaat boeken.

De kamers zijn iets meer basic qua inrichting, maar wel ruim genoeg en comfortabel. Kortom, een prima deal als je op zoek bent naar een plek midden in het centrum van Palermo, zonder hiervoor de hoofdprijs te betalen. Dit hotel ligt namelijk echt in het hart van Palermo, met alle belangrijke bezienswaardigheden op loopafstand.

Je kunt lekker relaxen en socializen in de loungeruimte van het hotel en er is een gezamenlijke keuken waar je gebruik van mag maken. Daarnaast is er ook een gezellige buitenruimte. Het hotel heeft ook een eigen bar, waar je lekkere drankjes kunt drinken. 🍸

Dit hotel krijgt een hele goede 9 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen