Goedkope hotels in Barcelona

Suuz Door Suuz

Ga je naar Barcelona op vakantie en zoek je een goedkoop hotel? Dat kan een hele opgave zijn, aangezien dit een mega populaire bestemming is! 😍 Gelukkig zijn er echt wel leuke opties. Wij hebben een paar leuke hotels voor je verzameld. Er zitten er zelfs een paar in het centrum!🤑

Nog meer hoteltips voor Barcelona!
De leukste hotels van Barcelona
Hotels aan het strand van Barcelona

Goedkope hotels in Barcelona


Tips voor een goedkoop hotel in Barcelona

Ben je op zoek naar een goedkoop hotel in Barcelona? Plan je stedentrip dan niet in het hoogseizoen. Tijdens de zomermaanden en grote feestdagen stijgen de prijzen aanzienlijk. Ga naar Barcelona buiten het hoogseizoen of boek ruim van te voren! 

Hotels in het centrum van Barcelona zijn vaak duurder. Door te kiezen voor een accommodatie in de buitenwijken kun je aanzienlijk besparen. De wijken buiten het stadscentrum zijn meestal goed bereikbaar met het openbaar vervoer, waardoor je gemakkelijk naar de bezienswaardigheden kunt reizen zonder de hoge kosten van een centraal gelegen hotel. 

In Barcelona betekent ‘hostal’ hetzelfde als een guesthouse en is het dus geen hostel. Deze accommodaties zijn vaak goedkoper dan reguliere hotels, maar zijn vaak net zo goed en comfortabel. Vaak bieden hostals geen ontbijt aan, maar meestal heb je in de omgeving allerlei leuke restaurants en koffietentjes. 

Booking.com biedt een loyaliteitsprogramma genaamd Genius aan, waarmee je kunt profiteren van extra kortingen bij geselecteerde hotels. Als je regelmatig via Booking.com boekt, kun je automatisch Genius-lid worden en hiermee bouw je een steeds betere korting op! Dit scheelt soms echt heel veel. Naast de korting krijg je bij sommige hotels gratis ontbijt en een kamer upgrade als je Genius-lid bent.
Lees er hier meer over.

Accommodaties met een lagere beoordeling kunnen vaak aanzienlijk goedkoper zijn. Hoewel deze hotels misschien niet dezelfde luxe bieden als de hoogst gewaardeerde opties, kunnen ze nog steeds een comfortabele en voordelige keuze zijn. Lees de beoordelingen goed door om te begrijpen wat de grootste minpunten zijn en bepaal of deze voor jouw geen big deal zijn. 

Goed om te weten: met een ‘goedkoop hotel’ bedoelen we vaak een hotel waar je voor minder dan €150 per nacht kan overnachten. Dat klinkt nog steeds als veel geld, maar in Barcelona liggen de prijzen erg hoog. Gelukkig staan er ook een paar hotels tussen waar je voor rond de €100 per nacht kunt overnachten.

goedkoop hotel in barcelona

Beste optie – Hostal Portugal

Dit centraal gelegen hostal ligt in de wijk Ciutat Vella, op loopafstand van de Ramblas, Plaça Reial en de Gotische wijk. Het is de perfecte locatie om te voet de stad te verkennen! 

Let op! Er staat Hostal, maar het is geen klassieke hostel. Er zijn privékamers met een gedeelde badkamer, maar je kan ook kiezen om alles privé te hebben. 

Dit is een relatief goedkoop hotel in Barcelona wat nog niet lang geleden gerenoveerd is. Het is op een sfeervolle manier ingericht. De kamers zijn redelijk basic ingericht, maar wel met leuke details en aankleding. De hosts zijn enorm gastvrij en helpen je graag verder om alles uit je stedentrip te halen.  

Er staat geen ontbijt voor je klaar in de ochtend, maar je wordt hier omringd met restaurants en koffietentjes. Hou er rekening mee dat je in het centrum zit, dus je hebt wel wat omgevingsgeluiden. 

Dit hotel krijgt een goede 8,1 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

goedkoop hotel in barcelona

Goedkoop hotel in het centrum – Hostalin Barcelona Gran Via

Hostalin Barcelona Gran Via ligt op de Gran Via de les Corts Catalanes, een van de belangrijkste winkelstraten van Barcelona.😊 De metrohalte Urquinaona bevindt zich op loopafstand, waardoor je de rest van de stad gemakkelijk kunt verkennen. 

Iedere kamer heeft hier een heerlijk balkon. Het is niet groot, maar je hebt wel direct de sfeer van Barcelona voor je neus! De kamers zijn vrij basic en toch van alle gemakken voorzien. Daarnaast heb je hier airco en dat is, zeker in de zomer, echt wel heel lekker! 

Het personeel van Gran Via is super vriendelijk. Je hebt hier geen ontbijt, maar het hotel zit in de wijk Example en hier zitten tal van bakkerijen en restaurants. Daarnaast zitten in deze wijk van Barcelona ook veel gebouwen van Gaudí, zoals Casa Battló en Casa Mila

Dit hotel krijgt een goede 8,1 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

goedkoop overnachten barcelona

Live and Dream

Hou je van de hypermoderne inrichting? Dan zit je bij dit relatief goedkope hotel in Barcelona meer dan goed. Het is strak, wit en voor sommige misschien zelfs een beetje kil. Voor de liefhebbers is dit juist echt een heel mooi hotel!😍

Een groot voordeel aan dit hotel is dat je vanaf hier in een kleine 10 minuten lopen bij de trein bent, waarmee je makkelijk naar en van het vliegveld reist.😊 Daarnaast is een metrostation op slechts 200 meter. Hier is een directe lijn naar de leuke bezienswaardigheden van Barcelona

Dit moderne hotel in Barcelona is gelegen in een rustige en leuke wijk. Er zitten veel restaurants in de buurt. De faciliteiten zijn prima en het personeel is heel vriendelijk. Kortom, dit hotel heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Dit hotel krijgt een goede 8,2 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

goedkoop overnachten in barcelona

Hostal LIWI

Een echt Mediterraans én goedkoop hotel in Barcelona voor een leuke prijs, hier zit je goed! Geniet op de zonnige dagen van de heerlijke tuin, met leuke zitjes en allemaal bloemen.☀️

Hostal LIWI is gelegen in de leuke wijk Les Corts. Vlakbij het hotel zit een halte van de metro van Barcelona. Hier kan je direct op de lijn stappen die zigzaggend langs alle leukste bezienswaardigheden rijdt.  

Tip! Bestel ook de Hola Barcelona Travel Card. Hiermee kan je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in Barcelona én heb je ook nog leuke kortingen. Perfect! 

De inrichting van het hotel is ietwat verouderd, maar eigenlijk heeft het ook zo zijn charme. Het is kleinschalig en de eigenaar is enorm aardig.😊 Er is een gemeenschappelijke keuken waar je gebruik van mag maken, net zoals de grote woonkamer.

Dit hotel krijgt een goede 8,5 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

budgetvriendelijk hotel in barcelona

Leonardo Boutique Hotel Barcelona Sagrada Familia

Dit relatief goedkope hotel in Barcelona zit echt op een toplocatie! Het is slechts 15 minuten wandelen naar de Sagrada Familia, beter kan je het bijna niet treffen. Zeker niet voor deze prijs.😉 Met name in de laagseizoen is dit hotel heel goed te betalen.

Let op! De prijzen zijn over het algemeen goed te doen, maar in het hoogseizoen kunnen ze soms alsnog vrij hoog zijn. 

Het hotel heeft een strakke inrichting, maar wel met leuke en kleurrijke details. Er is een dakterras waar je heerlijk kan ontbijten en een panoramisch uitzicht hebt over Barcelona. Over het ontbijt gesproken! Iedere dag staat er een vers ontbijtbuffet voor je klaar.🍇🍎🍋 

Dit hotel is ook perfect als je met kinderen naar Barcelona gaat. Er zijn namelijk ook ruime suites voor meerdere personen te reserveren. 

Dit hotel krijgt een goede 8,7 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

simpel hotel in barcelona

Hotel Alguer Camp Nou

De naam zegt het al, dit is een goedkoop hotel in Barcelona en ligt vlakbij Camp Nou. Dit is het stadion van FC Barcelona en hier loop je dus in een paar minuten heen! ⚽

Het hotel is vrij basic ingericht, maar het is wel van alle basisfaciliteiten voorzien. Je kan er ontbijten, maar in de directe omgeving heb je ook genoeg leuke bakkerijtjes met heerlijke broodjes. 

Niet alleen is Camp Nou in de buurt, je loopt ook zo naar het metrostation. Vanaf hier reis je zo naar het centrum en alle gezelligheid daar. Doordat je net buiten het centrum zit, heb je hier ook net even wat meer rust. Dat kan soms heel lekker zijn na een dagje in de stad!😅

Dit hotel krijgt een goede 8,7 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

hostal in barcelona

Hostal in Barcelona: Sant Pau

Dit kleinschalige hotel in Barcelona is uitstekend voor een stedentrip. Je ziet niet ver van het centrum af en in slechts 20 minuten loop je naar Park Guëll

Het hotel wordt gerund door een klein team van hele vriendelijke mensen. In dit hostal zitten niet veel faciliteiten, maar een klein stukje verder op zit Hotel Sant Pau. Je kan hier terecht voor het restaurant, een bar en de 24-uursreceptie. Zo heb je een goed verblijf voor een leuke prijs!😊

Verwacht geen enorme luxe, maar je komt hier zeker niks te kort. De kamers zijn basic, maar prima ingericht. De metro van Barcelona is om de hoek en in de buurt zitten allerlei leuke restaurants. 

Dit hotel krijgt een goede 8,6 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

hostel in barcelona

Generator Hostel

Dit hostel hoort bij een vrij grote keten, zo heb je ook een Generator Hostel in Parijs! Het zit op slechts 500 meter van de bruisende Passeig de Gracia. Dit is één van de gezelligste plekken van Barcelona!😊

Het hostel is enorm vrolijk ingericht. Fleurige kleuren, mooie lampen en leuke details! Er is ook voldoende ruimte om even lekker te chillen! Zo is er een voetbaltafel, pooltafel en lekkere zitjes.  

Wat dit goedkope hotel in Barcelona helemaal af maakt is het dakterras met het prachtige uitzicht! Daarnaast is er een bijbehorend restaurant en kan je hier ook ontbijten. 

Tip! De plekken op de slaapzalen zijn altijd vrij goed geprijsd. Er zijn ook privékamers, maar die kunnen alsnog duur zijn. Boek met Genius-korting, dan heb je nog best wel een goede deal in de pocket! 

Dit hotel krijgt een 7,7 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

goedkoop hotel in barcelona

Acta Laumon: goedkoop hotel in Barcelona in het laagseizoen

Dit moderne hotel ligt iets verder van het centrum van Barcelona, maar met de metro sta je alsnog in 25 minuten in het hart van de stad! De metrohalte is slechts 200 meter verderop en met lijn 5 reis je in één keer richting de Sagrada Familia. 

Let op: dit hotel is met name in het laagseizoen goedkoop. In het hoogseizoen zou ik een ander hotel uitkiezen.

Het hotel is licht en modern ingericht. Je hebt veel natuurlijk licht, wat in combinatie met de natuurlijke materialen voor een fijne sfeer zorgt. 😍

Tip! Ben je op zoek naar een wat groter verblijf in Barcelona? Bij dit hotel kan je ook een appartement boeken, die zitten in het gebouw tegenover het hotel. 

Beneden heb je een lobby met een klein cafeetje. Ook dit is heel leuk ingericht! Hier kan je ‘s ochtends ontbijten, de rest van de dag kan je hier terecht voor een lekker kopje koffie.☕ Daarnaast zitten er in de omgeving genoeg restaurants! 

Dit hotel krijgt een 8,1 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

goedkoop overnachten barcelona

Sercotel Porta Barcelona

Dit goedkope hotel zit niet in Barcelona zelf, maar in de voorstad Sant Just Desvern. Hierdoor is het perfect als je met de auto naar Barcelona gaat, aangezien het goed te bereiken is vanaf de snelweg. Het zit ongeveer 8 kilometer van de stad af en je komt hier makkelijk met de tram en bus. 

De inrichting is licht, netjes en modern. Het is niet het mooiste hotel, maar is de prijs ook naar. Toch zijn de faciliteiten wel echt heel goed! Je hebt namelijk een sauna en een hottub😍 Daarnaast is er gratis parkeergelegenheid en een fitness. 

Er is een restaurant bij het hotel, waar je terecht kan voor ontbijt en diner. Vanaf hier kan je ook makkelijk naar het stadion van FC Barcelona. Als je op zoek bent naar een rustig en betaalbaar verblijf tijdens je stedentrip in Barcelona, dan zit je hier goed!🤩 

Dit hotel krijgt een 8,4 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

goedkope hotels in barcelona

Hostal Ramos – Ons favoriete goedkope hotel in Barcelona

Dit is onze favoriet! Hostal Ramos ligt in de wijk Raval en zit op slechts 50 meter van de Ramblas. Wauw! Een goedkoop hotel in Barcelona met een unieke locatie.😍

Het hotel is typisch Spaans. De entree is bijna chique te noemen met de mooie hal en sommige kamers hebben ook een eigen (klein) balkon.🤩 De kamers zijn compact en een beetje gedateerd, maar dat mag de pret niet drukken. 

De locatie van dit hotel is echt uitstekend. Rondom zitten er restaurants, winkels en ook op 200 meter lopen zit er een metrohalte. Je kan vanaf hier gemakkelijk naar de leuke bezienswaardigheden en de stranden van Barcelona. Kleine tip! Er zit een bakkertje om de hoek, hier kan je een heerlijk ontbijtje halen.😋

Dit hotel krijgt een 7,7 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen