Home » Sardinië » Activiteiten » Workshop pasta maken in de buurt van CagliariWorkshop pasta maken in de buurt van Cagliari Door Eline Italië is het land van de pasta’s 😍 Het is dus leuk om bij lokale restaurantjes op Sardinië een bord pasta te bestellen. Lijkt het je leuk om het pasta maken écht te beleven? Dan is het een grote aanrader om een pasta te maken bij Ovan en Marije. Wij hebben deze workshop ook gedaan en vonden het erg leuk! In dit artikel delen we onze ervaring 😊 Leuk om te weten: Ovan en Marije zijn een Nederlands koppel. In 2018 deden zij mee aan een tv-programma van RTL. Het was een realityprogramma waarin vijf Nederlandse stellen worden gevolgd die een authentiek, vervallen huis op Sardinië hebben gekocht voor slechts één euro. Dat was in het plaatsje Ollolai. Na hun deelname zijn Ovan en Marije op Sardinië blijven wonen. Niet meer in het huis wat te zien is in het RTL programma, maar een heel mooi huis in de buurt van Cagliari. Ze organiseren meerdere leuke workshops en activiteiten. Je kunt meer lezen over hun workshops en activiteiten op hun website Amkina. Pasta workshop in de buurt Cagliari Voor deze pasta workshop word je ontvangen in het prachtige huis van Ovan en Marije. Het is heel mooi ingericht en alle benodigdheden voor de workshop liggen al klaar. Ovan biedt ons wat water en een Italiaans kopje koffie aan 🙂 Dan mogen we beginnen aan het echte werk. We krijgen allebei een bolletje deeg wat Ovan van tevoren alvast heeft gemaakt. Alles is vegan, dus ook het pastadeeg is zonder ei gemaakt. Om het deeg te kleuren mogen we allebei een kleurstof kiezen. Hij heeft verschillende kleurstoffen: rode biet, kurkuma, blauwe spirulina, groene spirulina en houtskool. Allemaal natuurlijke kleurstoffen 🙂 Johan koos rode biet en ik koos de blauwe spirulina. Dit gaf het deeg een mooie blauwe en roze kleur. Kleurstof toevoegen aan het deeg ©Wegwijsnaar.nl Ovan geeft Johan wat uitleg over hoe hij het deeg het beste kan kneden ©Wegwijsnaar.nl Vervolgens mogen we het deeg heel plat maken. Eerst rollen we het uit met de hand, daarna met een deegroller en daarna nog met een pastamachine. ©Wegwijsnaar.nl ©Wegwijsnaar.nl Uit het platte deeg snijden we rondjes. Deze rondjes krijgen vervolgens een vulling met aardappel als hoofdbestand. De vulling heeft Ovan van tevoren al klaargemaakt. Hij had ook een hele lekkere vulling met spinazie als basis. Leuk om te weten: Ovan eet volledig plantaardig en zo veel mogelijk onbewerkt voedsel. Hij heeft een hele inspirerende leefstijl. Hij heeft bijvoorbeeld ook maar 1 eetmoment per dag. Zijn visie op voeding laat hij natuurlijk terugkomen in de pasta workshop. Alles is vegan en hij maakt gebruik van verse, onbewerkte producten. Doordat hij daarnaast veel gebruik maakt van verse kruiden zit er heel veel smaak aan. ©Wegwijsnaar.nl ©Wegwijsnaar.nl Uiteindelijk maakten we 4 verschillende soorten pasta met 4 verschillende soorten technieken. We maakten bijvoorbeeld tortelloni’s en malloreddus, een typische pasta soort voor Zuid-Sardinië. Ook maakten we een soort grote ravioli met een mooi patroontje erin. Het was soms een beetje lastig om de pasta in een mooie vorm te krijgen. Maar oefening baart kunst. Na een tijdje oefenen begon onze pasta er al een stuk beter uit te zien. Ovan helpt ons bij elke stap en geeft heel rustig en duidelijk uitleg over hoe je het pasta maken het beste kunt aanpakken 🙂 ©Wegwijsnaar.nl ©Wegwijsnaar.nl ©Wegwijsnaar.nl Nadat alle pasta gemaakt was mochten we plaats nemen aan de mooi gedekte tafel bij het raam. Onder het genot van geweldig uitzicht en een lekker wijntje konden we even ontspannen na het maken van de pasta. Ovan was ondertussen bezig om de pasta voor ons te bereiden. Dat ging super snel. Een paar minuutjes later presenteerde Ovan ons de eerste gang. ©Wegwijsnaar.nl ©Wegwijsnaar.nl In totaal kregen we drie gangen. Elke gang had een andere pastasoort, die we natuurlijk zelf hadden gemaakt. Ovan had de gerechten helemaal opgemaakt met lekkere zongedroogde tomaatjes, kruiden, en sauzen. Het was heel erg lekker! 😊 Na ongeveer 3 uur zat het erop. We kletsten nog even gezellig na met Ovan en gingen weer richting ons hotel 🙂 Wil je deze workshop ook doen? Neem dan een kijkje op hun website 😊 Je kunt het ook boeken via Get Your Guide. Hier boekten wij de workshop. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons op onze social media kanalen. Op bijvoorbeeld Instagram beantwoorden we vragen en delen we leuke tips. Powered by GetYourGuide