Dineren in Michelinster restaurant Vermeer

Eline Door Eline

Alweer vijf jaar een relatie samen, dat is reden voor een feestje! 🎉 ❤️  Ter gelegenheid van ons 5 jarig jubileum hadden we een tafel gereserveerd in het Amsterdamse Michelinster restaurant Vermeer. Vermeer is onderdeel van het vijfsterren NH Collection Barbizon Palace hotel. Een tijdje geleden hebben we een rondleiding gekregen door het hele hotel inclusief door het restaurant van Vermeer. We waren toen zo onder de indruk van de uitstraling van het restaurant dat we gelijk besloten om er een keer te gaan dineren. Dit was het moment en het was werkelijk waar fantastisch!! Wat een bijzondere ervaring. 😍😍

De chefkok

Een Michelinster restaurant dankt zijn sterren aan de chefkok. Zodra een chefkok vertrekt, verliest het restaurant automatisch zijn ster(ren). Vermeer staat onder leiding van chefkok Chris Naylor. Chris Naylor ziet de natuur als een belangrijke inspiratiebron. Hij gebruikt daarom ook veel groenten in zijn gerechten, die aangevuld worden met vis- en vlees. Hierbij wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale seizoensproducten. NH heeft zelfs een eigen kruiden- en groentetuin boven op het dak van het hotel. Kruiden en groeten uit deze tuin worden ook echt gebruikt in de gerechten bij Vermeer.

Het interieur

Restaurant Vermeer heeft echt een ‘wauw’ effect als je binnenkomt. Alles is hier zo ongelofelijk mooi. Het restaurant is onlangs gerenoveerd en heeft nu een hele sfeervolle, moderne uitstraling waarbij veel gebruik wordt gemaakt van warme, Aardse kleuren. Ook is er veel groen te vinden. Dagelijks worden de bloemen die op tafel staan vervangen en aan de muur hangt een schilderij van mos, echt mos. Dit schilderij heeft dus ook water nodig. Het restaurant is ruim opgezet zodat elke tafel genoeg ruimte en privacy heeft. Gloeilampen hangen laag boven de tafel wat echt sfeer creëert en het meubilair is enorm comfortabel.

Restaurant Vermeer

Foto door: Restaurant Vermeer

4, 5, 6 of 11-gangen diner?

Bij Vermeer krijg je geen menukaart waar gerechten uit gekozen kunnen worden. Hier kies je uit een 4, 5 of 6- gangen diner waarbij de gerechten voor je samengesteld worden met seizoensproducten. Wel laten ze nog een kaart zien waar de ingrediënten op staan waar mee wordt gewerkt. Zo kun je kijken of er iets tussen zit wat je niet eet of waar je allergisch voor bent. Wij kozen er voor om de kaart helemaal niet te bekijken en ons te laten verrassen met een volledig 6-gangen diner. Dat konden ze bij Vermeer wel waarderen. 🙂

Hoewel we kozen voor een 6-gangen diner kregen we tussendoor steeds een soort ‘amuses’ van de keuken. Deze amuses waren vaak net zo groot als een normale gang uit ons menu. Een 6-gangen diner zou ik het dus niet noemen. Door alle extra amuses was eigenlijk gewoon een 11-gangen diner.😇 En het was fantastisch! Nog nooit heb ik zo smaakvol gegeten. Elk gerecht getuigt weer van enorme kwaliteit.

Het menu is heel gevarieerd. Elke gang is weer een verrassing. De Jakobsmossel hier onder op de foto was wel een van de hoogtepunten. De schelp was dicht geboetseerd met een broodkorst. Zoals je kunt zien steekt er een stokje uit de schelp. Met het stokje kon je de schelp voorzichtig rondom open snijden. Zodra de schelp open was werd er nog een hele smaakvolle saus geserveerd. Het was een heel bijzonder gerecht.😊

Restaurant Vermeer

Foto door: Restaurant Vermeer

Uiteraard is je diner niet compleet zonder bijbehorend wijnarrangement. Bij elk gerecht wordt een bijpassende wijn geschonken die goed combineert met de geserveerde ingrediënten. Bij elk glas wijn wat geschonken werd kregen we een uitgebreide uitleg van sommelier Simon Veldman. Deze man heeft échte wijnkennis en weet dat op een hele luchtige, gepassioneerde manier over te brengen. Omdat 6 glazen wijn ons een beetje te veel leek hebben we er voor gekozen om 4 bijpassende wijnen te laten serveren.😄

Restaurant Vermeer

Foto door: Restaurant Vermeer

Dineren bij Vermeer is echt een beleving. Wij hebben er van kwart voor 7 tot 11 uur gezeten en het was elke minuut waard. Het is heel moeilijk om de ervaring in woorden op te schrijven, je moet het zelf ervaren. Na een fantastische avond gingen we letterlijk rollend naar onze hotelkamer. We zaten zó vol van al het lekkere eten.😍

Heb je een keer echt iets te vieren? Dan zou ik zeker adviseren om eens een tafel te reserveren bij Vermeer.

Verrassing!!

Aan het einde van de avond had ik nog een verrassing voor Johan. Benieuwd wat het is? Lees het hier. 😊

Wil je op de hoogte blijven van de leukste hotspots en dé places to be?

Wil je op de hoogte blijven van de leukste hotspots en dé places to be? Volg My Little Travel Stories dan op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! 😄