De beste plekken voor een heerlijke poncha op Madeira

Suuz Door Suuz

De keuken van Madeira heeft allerlei lekkere gerechten, maar ook zeker de drankjes zijn aanraders 😋 Zo is poncha is een typisch drankje op Madeira en het wordt bij heel veel restaurants geserveerd. Ben je benieuwd waar je een lekkere poncha kunt drinken? Wij hebben de leukste plekken voor je uitgezocht. Probeer het zeker een keertje uit 😊

Tip! Probeer ook een wijnproeverij op Madeira🍷🍇

Beste poncha op Madeira


Wat is poncha precies?

Poncha is een traditioneel alcoholisch Madeirees drankje dat gemaakt wordt van aguardente de cana (suikerrietbrandewijn), honing, suiker en vers citrussap, meestal citroen.🍋Het recept kan variëren, soms worden er ook andere vruchten zoals sinaasappel of passievrucht aan toegevoegd. Poncha wordt vaak handmatig gemixt met een houten stamper die lijkt op een vijzelstamper.  

Dit drankje is niet alleen geliefd bij de lokale bevolking maar ook een favoriet onder toeristen die Madeira bezoeken. Je kan het drankje bijna overal drinken en ook vaak voor echt een hele schappelijke prijs.  

Let op! Drink poncha met mate, er zit meer alcohol in dan je denkt 🥴

Poncha les en proeverij op Madeira

Ontdek de smaak van Madeira met een poncha les en proeverij om alles te leren over de geschiedenis, ingrediënten en bereiding van deze unieke drank. Bij Miradouro Pinaculo geniet je van een prachtig uitzicht terwijl je je eerste poncha proeft en leert over de tradities erachter. In Camacha duik je verschillende lokale barretjes in op zoek naar de beste poncha. 

De eerste stop in Camacha is Pescador, een bar die bekend staat als dé originele poncha bar. Hier proef je de klassieke versie van poncha, gemaakt volgens het traditionele recept. De gezellige sfeer en de vriendelijke barman maken deze plek perfect om je poncha-ervaring te beginnen. 

Tip! Geniet van je poncha met een lokaal gerecht, zoals espetada (vlees spies) of lapas grelhadas (gegrilde limpets). 

In Camacha zijn er verschillende andere barretjes waar je kunt stoppen om diverse varianten van poncha te proeven. Elk barretje heeft zijn eigen twist op het traditionele recept, waardoor je allerlei verschillende smaken kunt ervaren. De lokale bevolking deelt graag hun passie voor poncha en je zult merken dat elk barretje zijn eigen unieke charme heeft. 

🎟️ Boek hier de poncha les & proeverij

Powered by GetYourGuide

Andere bekende plekken voor een heerlijke poncha op Madeira

Naast de poncha les en proeverij in Camacha, zijn er verschillende andere bekende plekken op Madeira waar je kunt genieten van een heerlijke poncha. Wij hebben de leukste bars en restaurants met de meest heerlijke poncha’s voor je op een rijtje gezet. Bij welke ga jij het drankje proeven?😋 

Rei Da Poncha in Funchal

Rei Da Poncha is een van de meest beroemde poncha bars in Funchal, de hoofdstad van Madeira. Deze bar staat bekend om zijn levendige sfeer en de uitstekende kwaliteit van de poncha. Hier kun je genieten van verschillende varianten, elk met een twist!  Ben je met een grote groep? Dan kun je ook een grote poncha proeverij bestellen. Je krijgt dan een hele rij poncha’s geserveerd 😜 Uiteraard kun je ook de traditionele smaak poncha bestellen.

Onze tip! Begin met een traditionele poncha om vervolgens één met een smaakje te nemen, de aardbei en kiwi zijn hier echt heel lekker! 

Rei Da Poncha madeira funchal
Poncha proeverij bij Rei Da Poncha
Rei Da Poncha madeira funchal
Traditionele poncha

Bar A Venda Do André

Gelegen in het charmante dorpje São Vicente, biedt Bar A Venda Do André een authentieke Madeirese ervaring. De poncha hier is huisgemaakt en wordt bereid volgens een traditioneel recept dat generaties lang is doorgegeven. Let goed op, want ze maken het live voor je neus

De bar heeft een gezellige, rustieke inrichting en de vriendelijke eigenaar zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt. Bij je poncha krijg je vaak ook een lekkere snack. Typische Madeirese gastvrijheid! 🤩

📍 Adres: Estr. João Gonçalves Zarco, Quinta Grande

beste poncha op madeira bij Bar A Venda Do André
Poncha met wat snacks bij Bar A Venda Do André
beste poncha op madeira bij Bar A Venda Do André

Taberna da Poncha – huisgemaakte poncha op Madeira in verschillende smaken

Taberna da Poncha is een andere populaire bestemming voor poncha-liefhebbers op Madeira. Deze bar is te vinden in het midden van Madeira. Ze serveren verse huisgemaakte poncha in verschillende smaken, variërend van de klassieke citroenversie tot exotische varianten met passievrucht of ananas.🍍 Ook hier krijg je een lekker bakje pinda’s bij je poncha. De sfeer is gezellig en de bar trekt zowel locals als toeristen aan. De inrichting is fantastisch. De bar is namelijk helemaal versierd met business kaartjes, Maria kaartjes en geld vanuit de hele wereld! 🤩 Daarnaast is het te vinden in een mooie omgeving. Leuke stop dus!

📍 Adres: Estrada regional 104

Taberna da Poncha madeira
Taberna da Poncha madeira

Restaurante Calhau das Achadas da Cruz

Dit charmante restaurantje ligt onderaan de klif van Achadas da Cruz en is alleen bereikbaar met één van de kabelbanen van Madeira. Deze unieke locatie heeft een adembenemend uitzicht en een prachtige omgeving 😍 Hier kan je niet alleen genieten van heerlijke poncha, maar ook van traditionele Madeirese gerechten.  

Het restaurant heeft geen kaart en prijslijst, dus je eet wat ze op dot moment in huis hebben en je betaalt wat jij vindt dat het waard is. Dat kom je bijna nergens tegen! 😉 

Restaurante Calhau das Achadas da Cruz restaurant steilste kabelbaan van madeira
Restaurante Calhau das Achadas da Cruz
Restaurante Calhau das Achadas da Cruz restaurant steilste kabelbaan van madeira

Venda Nova – Poncha & Nikita: probeer hier ook Nikita, een heerlijk Maderiaans zomerdrankje

Venda Nova is een bar die bekend staat om zijn uitstekende poncha én Nikita, een verfrissend Madeirees zomerdrankje. Nikita is een bijzondere mix van bier, ananas, ijs en soms wat suikerrietbrandewijn. Het is een heerlijk verkoelend drankje, perfect voor warme dagen op het eiland. In Venda Nova kun je genieten van beide drankjes, de poncha met de smaak Pitanga of Lima zijn echt aanraders. 

Tip! Vanaf het terras heb je hier een geweldige zonsondergang en dat onder het genot van een poncha, klinkt dat niet heerlijk?! 🤩

Venda Nova - Poncha & Nikita beste poncha op madeira
Venda Nova - Poncha & Nikita beste poncha op madeira

Tip: bestel alvast je tickets

Powered by GetYourGuide