Home » Lifestyle » Gezond bananenbrood: lekker recept!Gezond bananenbrood: lekker recept! Door Eline Yes, we gaan een gezond bananenbrood bakken. Een bananenbroodje is namelijk een ideaal tussendoortje 👌🙂 Het is lekker, gezond en makkelijk. Je maakt het bananenbrood aan het begin van de week, je snijdt hem in plakjes, stopt de plakjes in de vriezer en je kunt er nog de hele week van genieten. Simple as that! Dus: aan de slag! 😊 Hier deel ik mijn persoonlijke recept: Benodigdheden en ingrediënten Ingrediënten 3 rijpe bananen 3 eieren 50 gram dadels 40 gram walnoten 2 handjes pompoenpitten 100 gram amandelmeel 50 gram havermout Theelepeltje bakpoeder Benodigdheden Cakeblik Grote kom Bakpapier Vork Benodigdheden bananenbrood © My Little Travel Stories Werkwijze voor een gezond bananenbrood Stap 1: Verwarm de oven alvast voor op 180 graden Celsius Stap 2: Prak de bananen in een kom tot je een glad bananenbeslag hebt. Stap 3: Doe het amandelmeel, de eieren, de walnoten (even klein breken) en het havermout in de kom bij de geprakte bananen en mix het tot een glad beslag. Stap 4: Snijd de dadels in stukjes en mix de dadels vervolgens door het beslag in de kom. Je kunt de dadels ook mee mixen in de blender als je blender daar sterk genoeg voor is. Ik vind het zelf ook lekker als de dadels echt nog in stukjes in het bananenbrood zitten. Dat is een persoonlijke voorkeur. Tip: als je de dadels van tevoren even 5 minuutjes in warm water legt zijn ze veel makkelijker te snijden 😜 Stap 5: Voeg een theelepeltje bakpoeder toe aan het geheel. Beslag bananenbrood © My Little Travel Stories Stap 6: Bekleed het cakeblik met bakpapier (je kunt natuurlijk ook het cakeblik invetten, maar ik vind dit persoonlijk makkelijker). Stap 7: Vul het cakeblik met het beslag. Stap 8: Verdeel de pompoenpitten over het beslag in het cakeblik. Stap 9: Zet het bananenbrood ongeveer 50 minuten in de oven op 180 graden Celsius. Voordat het bananenbrood de oven in gaat © My Little Travel Stories Stap 10: Haal het bananenbrood vervolgens uit de oven en laat het heel even afkoelen. Daarna kun je al snel een stukje proberen. Het is natuurlijk extra lekker als het bananenbrood nog een beetje warm is mmmmm!!! 😍 Het resultaat! © My Little Travel Stories Hoe kun je het bananenbrood het beste bewaren? Als je je gezonde bananenbrood voor langere tijd wilt bewaren kun je het bananenbrood in plakjes snijden en ze een voor een inpakken in aluminiumfolie. Vervolgens les je ze in de vriezer en kun je ze een flinke tijd bewaren. Ook kun je het bananenbrood wel een paar dagen in de koelkast bewaren. Tip: het is lekker om je bananenbroodje te eten met een beetje kaneel erop 😊