Home » Lifestyle » Smeuïg Vegan BananenbroodSmeuïg Vegan Bananenbrood Door Eline Ik ben gek op bananenbrood. Het is gezond, lekker en ideaal om mee te nemen als tussendoortje! 😄 Hier in dit artikeltje geef ik je een heerlijk recept voor een vegan bananenbrood. © My Little Travel Stories Stap 1: Oven verwarmen Verwarm de oven voor op 180 graden. Stap 2: Beslag maken Hier heb je het volgende voor nodig: 90 gram havermout 100 gram amandelmeel 3 bananen Bevroren blauwe bessen/frambozen 5 medjool dadels 2 eetlepels kokosolie 1/2 theelepel bakpoeder Al deze ingrediënten doe je in een beslagkom en meng je met elkaar (met uitzondering van het fruit). Ik doe dit met een aardappelstamper, maar je kunt het ook met een keukenmachine doen natuurlijk. Het moet een glad geheel worden. De dadels zijn niet goed te mengen. Dit is niet erg. Ze mogen als stukjes door je beslag heen zitten. Als je een glad geheel hebt voeg je het fruit toe. Er kan eventueel kaneel aan het beslag toegevoegd worden. Stap 3: Luchtigheid Voor de luchtigheid gebruik je de volgende twee ingrediënten (aangezien je geen eiwit gebruikt om het luchtig te krijgen): Een theelepel baking soda Een eetlepel appel azijn Deze ingrediënten meng je samen in een apart glaasje. Dit gaat schuimen. Vervolgens meng je het door het beslag heen. Nu is het beslag klaar om in het bakblik gedaan te worden 👊🙂 Stap 4: Garneren Garneer het met een banaan en eventueel wat pompoenpitten of noten. Stap 5: Bakken Ongeveer 30 tot 40 minuten bakken, maar hou het goed in de gaten. Elke oven is namelijk anders. Zodra de cake een mooie bruine kleur heeft en droog is als je er met een satéprikker in prikt is hij klaar. © My Little Travel Stories Bananenbrood bewaren Als je het bananenbrood wilt bewaren kun je het brood het beste in de vriezer bewaren. Dit doe je door ze in plakjes te snijden en in aluminiumfolie te rollen. Als je er dan eentje mee wilt nemen als tussendoortje pak je er gewoon een uit de vriezer, doe je in je tas en wanneer je hem gaat eten is hij ontdooit en bovendien nog heerlijk vers! 😊🙌 © My Little Travel Stories