Suppen met dolfijnen op Sardinië bij Olbia

Eline Door Eline

Sardinië is het eiland van de prachtige stranden en de azuurblauwe zee. Het is daarom leuk om meerdere activiteiten op het water in te plannen tijdens je vakantie naar Sardinië.
Een van de leuke dingen om te doen in de buurt van Olbia is suppen met dolfijnen! 🐬 In dit artikel delen we onze ervaring.

Tip: wil je ook suppen met dolfijnen op Sardinië? Dit is de excursie die wij hebben geboekt. Je hebt dan dezelfde excursie met Aloysia en Marco 🙂

Suppen met dolfijnen op Sardinië


suppen met dolfijnen op sardinië
©Wegwijsnaar.nl

Onze ervaring

Wij hadden enorm uitgekeken naar deze sup excursie. Vol enthousiasme reden we naar het ontmoetingspunt. Al snel zien we Aloysia en Marco. We blijken de enige deelnemers van de dag te zijn, dus we hebben een privé excursie 😊

Voordat we het water op gaan krijgen we een kleine uitleg met hoe je je padel vasthoudt en hoe je het beste op je sup kunt zitten of staan. Het is niet super ingewikkeld, dus de uitleg duurt ook niet lang 🙂 Dan gaan we het water op.

supen met dolfijnen op sardinië
©Wegwijsnaar.nl

Dolfijnen spotten

Vlakbij waar we het water op gaan is een kleine ‘fish farm’ te vinden. Hier worden vissen gekweekt. De dolfijnen komen hier op af, omdat ze hopen hier een lekker hapje te vinden 🐠 We suppen een klein rondje om de fish farm heen.

Na nog geen half rondje zien we de eerste dolfijnen! 🐬 Ze zwemmen midden in de fish farm. We zijn meteen super enthousiast. Maar al snel komt er een boot om de dolfijnen weg te jagen. De eigenaren van de fish farm zijn niet blij met dolfijnen, dus zodra ze worden gespot worden ze weggejaagd.

Wij suppen vervolgens weer weg bij de fish farm vandaan. Na nog geen 5 minuten zien we weer 3 dolfijnen! Dit keer gewoon in open water. Het is een super leuk gezicht om te zien 😊

Helaas hebben we geen foto’s van de dolfijnen. We konden zelf geen foto’s maken op de sup (voor het geval onze telefoon in het water zou vallen) en Aloysia en Marco waren actief bezig met het zoeken naar de dolfijnen. Maar ik vind het niet erg, we waren even helemaal in het moment! 🙂

suppen op sardinie
©Wegwijsnaar.nl

Zwemmen bij een strandje

Na het zoeken naar de dolfijnen suppen we naar een strandje toe. Het water naar het strandje toe is heerlijk rustig. We kunnen hier ook even oefenen met staan op de sup 🙂 Eigenlijk gaat dat best goed! Het is fijn dat je op verschillende manieren kunt suppen. Het staan is een fijne afwisseling van het suppen op de knieën. Eenmaal aangekomen op het strandje krijgen we de tijd om even de benen te strekken en te zwemmen. Het water ziet er zó mooi uit dat je er eigenlijk gelijk in wil duiken 😊

suppen met dolfijnen op sardinië
We kregen nog even de tijd om op een strandje te zwemmen ©Wegwijsnaar.nl
Suppen Sardinië Olbia
We kregen nog even de tijd om op een strandje te zwemmen ©Wegwijsnaar.nl

Heerlijk ontbijtje met uitzicht!

Daarna suppen we door naar een andere baai. Hier worden onze sups aan elkaar gebonden. Op die manier blijven we bij elkaar drijven tijdens het ontbijt. Als we goed liggen met de sups pakt Aloysia het ontbijt uit. Ze legt het op de sup van Johan. Het ziet er super leuk uit! 😍

Het ontbijtje bestaat onder andere uit vers fruit en zoete broodjes zoals een donut, croissantje en pain au chocolat. Ook heeft ze lange vingers meegebracht 😜 Lange vingers zijn één van de meest geliefde dolci in Sardinië. In het Italiaans heten ze Savoiardi. Ze smaken precies zoals de Nederlandse lange vingers, maar ze zijn wat langer en breder. Ik vertelde Aloysia dat ze bij ons ‘lange vingers’ heten. Dat vond ze erg grappig. Verder was er natuurlijk Italiaanse koffie voor de liefhebber 😉

Het ontbijtje wat we kregen op de sup
Het ontbijtje wat we kregen op de sup ©Wegwijsnaar.nl
ontbijt
©Wegwijsnaar.nl

Praktische tips

Tip: wil je ook suppen met dolfijnen op Sardinië? Dit is de excursie die wij hebben geboekt. Je hebt dan dezelfde excursie met Aloysia en Marco 🙂

Voorafgaand aan het suppen hadden we al wat whatsapp contact met Aloysia.
Via whatsapp laat ze weten hoe het weer is en of het weer goed genoeg is om te suppen. In ons geval moest de activiteit 1 dagje verplaatst worden.

Tip: als je dit gaat boeken, hou er dan rekening mee dat de activiteit bij slecht weer verplaatst wordt naar een andere dag. Aloysia kan het weer natuurlijk niet beïnvloeden. Het is dus handig als je wat speling hebt. Als je niet kan op een andere dag krijg je gewoon je geld terug.

Aloysia stuurt je via Whatsapp de exacte ontmoetingsplek, maar het is hier. Je kunt hier gewoon met de auto naartoe rijden. Het is wel betaald parkeren. Wij betaalden ongeveer €6,75 voor het parkeren.

Bij ons was het wat koeler ’s ochtends (we gingen half september), dus we namen een trui en een lange broek mee. Later deden we ze uit. Dat kan makkelijk, want je krijgt een waterdichte tas mee waar je spullen in kunt doen.

Powered by GetYourGuide

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn telefoon meenemen?

Zeker, je krijgt een waterdichte tas. Daar kun je spullen in bewaren die niet nat mogen worden. Deze tas blijft ook even drijven, mocht hij in het water vallen. Maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren. Het is alleen niet verstandig om je telefoon tijdens het suppen te gebruiken. Als hij in het water valt ben je hem kwijt. Aloysia maakt foto’s tijdens het suppen.

Wat als het slecht weer is?

Als het slecht weer is wordt de activiteit verplaatst. Als je niet op de alternatieve datum kan wordt het geannuleerd. Je krijgt dan je geld terug. Het is handig om een beetje flexibel te zijn.

Is dit ook geschikt als je niet zo fit bent?

In principe kan bijna iedereen dit doen. Het suppen kan met wind wel een beetje pittig zijn soms, maar je supt niet zo heel erg ver.

Hoe groot is de groep?

De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers en 2 begeleiders. Maar als de tour niet is volgeboekt zijn er minder deelnemers. Wij waren met z’n tweeën.

Word je nat bij het suppen?

Je wordt niet echt nat bij het suppen. Je kunt natuurlijk wel in het water vallen, maar wij zijn allebei niet gevallen. Dat komt ook omdat wij veel op onze knieën hebben gezet tijdens het suppen. Dan heb je meer stabiliteit. Toch kan er wel wat water op je sup komen door de golven. Je wordt dan wel een beetje nat, maar niet zoveel.

Wat moet ik meenemen? En wat moet ik aan doen?

Dit is handig om mee te nemen:
– Zonnebrand
– Een pet
– Een handdoek
– Zwemkleding (aan doen)
– Water
– Waterschoenen (dit is meer optioneel, maar wij hadden het wel en vonden het wel fijn)

Je kunt het beste zwemkleding aan doen en daar wat overheen dragen, afhankelijk van het weer. In principe blijf je droog.