Hike in de buurt van Olbia naar natural pools

Eline Door Eline

Verblijf je een paar dagen in de buurt van Olbia op Sardinië? En vind je het leuk om te hiken? Dan is deze hike leuk om te maken. Het is weer eens wat anders dan een bezoek aan het strand op Sardinië. Leuk dus voor de afwisseling 🙂

Hike in de buurt van Olbia naar natural pools


Leukste hikes Sardinië

Route uitstippelen en startpunt

Wij vonden deze hike op de website Komoot. Er zijn meerdere routes in het gebied. Wij kozen ervoor om de paarse hike te doen (zie kaartje hieronder). Deze hike is zo’n 5 kilometer lang en heeft ongeveer 210 hoogtemeters. Met de auto reden we naar het startpunt van de hike. Om er te komen rijd je een stukje off road, maar prima te doen. Onze huurauto op Sardinië had geen 4-wheel aandrijving, maar we konden er prima rijden. 📍 Dit is het startpunt van de route. Je kunt er ergens langs de weg parkeren.

route hike olbia
huurauto sardinië
Weg naar de hike toe ©Wegwijsnaar.nl
hike bij olbia
©Wegwijsnaar.nl

Tip: download de Kamoot app. Je moet dan wel een account aanmaken, maar je kunt de route dan op je telefoon volgen. Ook zie je live waar je bent op de kaart zodat het makkelijk af te lezen is hoe je moet lopen. Dit werkt alleen met internetverbinding, maar je hebt gewoon 4G/5G op de route.
Hieronder zie je de route die wij liepen.

route hike olbia

De hike

Het was een hele mooie hike. Het eerste gedeelte loop je voornamelijk bergop. Dit is wel even pittig (zeker als het warm is), maar het geeft mooie uitzichtpunten. Op verschillende plekken langs de route heb je even schaduw door wat bomen. Hier nemen wij regelmatig even pauze om een beetje af te koelen en wat water te drinken. Overal langs de route zie je kleine salamandertjes. Ze zijn super snel in hun bewegingen, heel leuk om te zien.

wat te doen in olbia
©Wegwijsnaar.nl
hike in de buurt van olbia
Salamander ©Wegwijsnaar.nl

Een van de highlights tijdens de route is een ‘hanging rock’. Het is een vrij grote rotsformatie die een soort kleine, open grot vormt. Het ziet er spectaculair uit. Daarnaast is het een heerlijke plek voor een pauze, omdat je hier veel schaduw hebt.

leukste hikes sardinie
Hanging rock ©Wegwijsnaar.nl

Natural pools

Aan het einde van de hike kom je bij de natural pools. Het zijn kleine water poeltjes tussen het gesteente in. Het is een prachtig gezicht! Het is hier super rustig. Verderop liggen 3 Italianen in de zon te chillen. Voorderest is er niemand anders. Helaas kun je niet echt in het water zwemmen. Het is geen stromend water en daardoor erg troebel. Bovendien is het niet zo diep.

Leukste hikes Sardinië
©Wegwijsnaar.nl
natural pools hike
Natural pools ©Wegwijsnaar.nl

Eigenlijk hadden we gehoopt dat we op onze route ook een waterval tegen zouden komen. Maar de waterval die in dit gebied te vinden is ligt niet langs deze route. Wij waren wel toe aan een kop koffie met wat lekkers dus we besloten de waterval niet meer op te zoeken. Ga je deze hike doen, maar wil je wél de waterval zien? Check dan even goed het kaartje hoe je moet lopen om bij de waterval te komen.

Tip: wij hebben na de hike een koffie’tje gedronken bij Cosi Boni. Het ligt in de buurt bij het startpunt van de hike. Het is een leuk, klein bakkertje waar ze lekkere gebakjes maken. Eigenlijk een soort van mini gebakjes, zo groot als bonbons. De cappuccino is hier ook best goed 🙂