Glamping op Sicilië, de mooiste plekken om te overnachten

Margreth Door Margreth

Verblijf in de natuur van Sicilië door een echte glamping ervaring. Je slaapt op de meest unieke locaties en vaak in hele leuke huisjes en luxe tenten. Het is the best of both worlds, namelijk de luxe van een hotel en de knusse sfeer van een camping. Klinkt dat niet goed?! 🤩 In dit artikel staan de mooiste plekjes, die wij hebben beoordeeld op de accommodatie, beoordeling, hygiëne en locatie.

Nog meer tips voor Sicilië
De leukste hotels op Sicilië
Beklim de vulkaan Stromboli
Top bezienswaardigheden op Sicilië

Glamping op Sicilië


Wat is glamping precies?

Glamping, een combinatie van ‘glamorous’ en ‘camping’, is de perfecte mix van luxe en natuur. In plaats van in een basic tentje, verblijf je in een stijlvolle safaritent, boomhut of een andere unieke accommodatie die van alle gemakken is voorzien. Denk aan een comfortabel bed, elektriciteit, en soms zelfs een eigen badkamer.

Het idee is dat je kunt genieten van de buitenlucht zonder in te leveren op comfort. Bij glamping heb je eigenlijk het beste van twee werelden. Je kunt genieten van de rust en de natuur, maar je slaapt wel in een lekker warm en comfortabel bed.

Als je houdt van de sfeer van kamperen, maar niet van het gedoe eromheen, is glamping ideaal. Je hoeft geen tent op te zetten of je zorgen te maken over welke voorzieningen er wel of niet zijn. Daarnaast vind je vaak bijzondere plekken om te verblijven die je vakantie net dat beetje extra geven. 😍

Glamping Sicilië

IUTA Farm: luxe glamping tussen de fruitbomen (vlakbij Noto)

Dit is glamping op zijn best! Je verblijft in een prachtige lodge met een supergroot en comfortabel bed, een eigen luxe badkamer en een terras. Je hebt zelfs een airco, dus ook op de warmste dagen van het jaar is het hier prima uit te houden.

Op deze plek kun je echt helemaal tot rust komen. Er is een heerlijk zwembad op het terrein met ligbedden om van de zon te kunnen genieten. ☀️ Het ontbijt wordt iedere ochtend vers voor je bereid.

De host Beatrice is super gastvrij en geeft je graag tips over dingen om te doen en zij kan je precies vertellen wat de beste restaurantjes in de buurt zijn. 🤩 Als je wil, kun je ook lunchen bij IUTA Farm, de gerechten die worden geserveerd zijn allemaal vegetarisch.

Dit hotel krijgt een uitstekende 9.6 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

Luxe tent Sicilië

Glamping bij Vincenco and Tallulah tussen de olijf- en amandelbomen

Gastvrijheid en rust zijn de twee woorden die deze plek het beste omschrijven. Hier verblijf je in een grote tent met eigen badkamer en een heerlijk terras. Glamping op Sicilië, het is zo slecht nog niet. 😉

De hosts Vincenco en Tallulah zorgen ervoor dat je verblijf hier onvergetelijk wordt. In de ochtend maken ze zelf een heerlijk ontbijtje klaar voor je, met allemaal lokale producten en lekkernijen. 😋

Het is een zeer kleinschalige accommodatie, er is namelijk maar 1 tent en die staat midden tussen de olijfbomen en amandelbomen. Je kunt dus echt genieten van ultieme rust en stilte en hebt deze prachtige plek helemaal voor jezelf.

Tip! Door de afgelegen locatie is een auto huren op Sicilië wel zeker nodig om hier te komen. Je kan vanaf hier makkelijk naar het strand en er zijn verschillende dorpjes in de buurt.

Dit hotel krijgt een uitstekende 9.6 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

Mooiste camping op Sicilië

Glamping op een adembenemende plek op Sicilië: Tendu’ Punta Bianca Glamping

Deze accommodatie zit echt op een adembenemend mooie plek! Je verblijft in een grote luxe tent, bijna aan het strand. In de tent heb je je eigen keukentje, badkamer met regendouche en een heerlijk groot terras.

Bij deze glamping op Sicilië zit een heerlijk strand, dat alleen toegankelijk is voor gasten van Tendu’ Punta Bianca. 😍 Meerdere keren per dag kun je meerijden met de eigenaars van of naar het strand, anders is het ongeveer 10 minuutjes lopen. Vanaf je terras kun je in de avond genieten van de prachtige zonsondergang.

De host Laura legt je helemaal in de watten. In de ochtend maakt ze een heerlijk ontbijt klaar dat je lekker op het terras van je tent kunt opeten en het is ook mogelijk om te dineren bij de accommodatie. Bij aankomst staat er een lekkere fles champagne koud. 🍾 Hier kun je echt op en top genieten midden in de natuur.

Dit is één van de best beoordeelde glamping op Sicilië in dit artikel! ❤️

Dit hotel krijgt een perfecte 9.9 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

Bijzondere accommodatie Sicilië

La Bolla di Mag: slapen in een bol

Bij deze glamping slaap je niet in een standaard tent, maar in een dome die aan de bovenkant doorzichtig is. 🤩 Vanuit je bed kun je in de nacht de sterrenhemel bekijken, hoe bijzonder is dat!

In de bol staat een heerlijk bed en je hebt hier alle privacy. Aan de bol vast zit een privé terras. Daarnaast heb je ook nog eens een eigen jacuzzi, waar ook de luxe badkamer zit.

De eigenaars Santina en Alessandro zorgen ervoor dat je verblijf onvergetelijk zal zijn, zo maken ze maken in de ochtend een vers ontbijtje voor je klaar. Deze glamping locatie ligt in een prachtig groene vallei met verschillende kleine dorpjes op een paar minuten rijden.

Dit is de best beoordeelde glamping op Sicilië in dit artikel! ❤️

Dit hotel krijgt een perfecte 10 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

Uniek overnachten

Glamping in bijzondere huisjes bij Simona en Enzo

Glamping op Sicilië, je zit hier helemaal goed. 😍 Er staan op het landgoed van Simona en Enzo allerlei verschillende soorten huisjes. Van traditionele puntdakjes tot luxe glampingtenten – bij het boeken kan je zelf kiezen welke jouw tijdelijke onderkomen wordt.

Het huisje is qua inrichting comfortabel en knus, maar wel vrij basic. Je hebt een goed bed en in het goed onderhouden toiletgebouw kun je douchen. Er zijn barbecues, knusse zitjes én een hottub te vinden op het terrein.

Simona en Enzo zijn de hosts en zij geven je allemaal tips over dingen om te doen op het eiland. Ook bereidt Simona elke dag een heerlijk ontbijt voor je. Het is ook mogelijk om te blijven avondeten in het restaurant dat bij de glamping hoort. Hier is ook een bar om ’s avonds nog gezellig een drankje te doen. Wat denk je van een zelfgemaakt likeurtje of een biologisch wijntje? 😉 Als je van dieren houdt, zit je hier ook goed. Op de glamping lopen superlieve honden en katten rond.

Dit hotel krijgt een uitstekende 9.8 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

Kamperen Italië

Glamping op Sicilië bij Rifugio Manfre Bivouac Tent

Je gaat hier even helemaal back to nature! 🌿 De glamping tent is vrij basic ingericht, maar toch is het zeker comfortabel. Je hebt lekker de ruimte en een goed matras om op te slapen. In het hoofdgebouw vind je het toilet en de douches.

Doordat de glamping op een heuvel ligt heb je heel ver uitzicht, soms zelfs tot aan de kustlijn. De glamping ligt verder ook erg handig ten opzichte van de Etna vulkaan. Dit is dus een gunstige locatie om te verblijven als je een tripje naar de Etna op de planning hebt staan.

Het is een heel kleinschalige camping en dus een oase van rust. Je tent wordt omringd door walnootbomen en in de ochtend krijg je een heerlijk vers ontbijtje. De hosts Patrizia en Petri doen er alles aan om het je naar je zin te maken en zijn super gastvrij.

Dit hotel krijgt een uitstekende 9.5 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen