Stadiontour bij CF Valencia in het Mestalla stadion

Eline Door Eline

Valencia is de stad met de heerlijke stranden, groene parken én CF Valencia. Ga jij als voetballiefhebber op stedentrip? ⚽ Dan kan een Valencia stadion tour niet ontbreken. Wij vonden dit namelijk een heel leuk en bijzonder stadion om te zien. In dit artikel delen wij onze ervaring 😊

Het Mestalla stadion is een bijzonder stadion. Wij hebben meerdere stadion tours gedaan, maar dit is een van de meest authentieke stadions die we hebben gezien. Heel anders dan de moderne complexen die je tegenwoordig ziet bij grote voetbalclubs. Dit maakt een Valencia stadion tour absoluut de moeite waard.
Daarnaast heb je een gids die je begeleidt én het duurt niet te lang. Ideaal als iemand in jouw gezelschap wat minder fan is van een stadiontour 🙂

Stadiontour bij CF Valencia in het Mestalla stadion


stadiontour bij cf valencia
©Wegwijsnaar.nl

Tickets voor CF Valencia Stadion Tour

Eén van de vele bezienswaardigheden in Valencia is het Mestalla Stadion van CF Valencia. Iedere dag worden er tours gegeven. Van de kleedkamers tot het veld en de Director Box tot de tribunes, je mag overal een kijkje nemen. Super leuk!

🎟️ Boek hier een stadiontour bij CF Valencia

Nog twee handige tips voor Valencia zijn de hop on hop off bus en er is ook een leuke fietstour door Valencia met een Nederlandssprekende gids!😊

🎟️ Hop on hop off bus Valencia | Boek hier
🎟️ Fietstour Baja Bikes in Valencia | Bekijk hier

CF Valencia Stadion Tour: zo ziet het eruit

Wij kochten onze tickets voor de stadion tour online. Op de fiets reden we naar het stadion toe. Het is niet ver van de oude binnenstad vandaan, dus dat is ideaal. Bij aankomst staat er een enthousiaste Engelssprekende gids op je te wachten om het Mestalla Stadion van CF Valencia aan je te laten zien.

De tour begint op de tribunes, waar je een panoramisch uitzicht hebt over het hele veld en het stadion. Je krijgt een idee van de grootte en de capaciteit van Mestalla, en je kunt je voorstellen hoe het is om hier als fan een wedstrijd bij te wonen. Nu is het stil, maar als het hele stadion vol zit, dan is het een heel ander verhaal! 🥳

De gids vraagt eerst aan iedereen waar je vandaan komt en van welke voetbalclub je fan bent. Dat is wel leuk om te horen. Er waren ook een paar andere Nederlanders. Vanuit Nederland waren er NEC fans, Feyenoord fans en Ajax fans 😜
Vervolgens vertelt hij wat over het stadion. Het is het 5e grootste stadion van Spanje. Hij laat ons raden welke 4 andere voetbalstadions groter zijn. Het is een leuke manier om interactief bezig te zijn met de bezoekers.

mestella stadion tour valencia
©Wegwijsnaar.nl
cf valencia stadiontour
©Wegwijsnaar.nl

We vinden dit stadion erg bijzonder. Met name omdat het nog heel authentiek en kleinschalig is. Het is totaal niet te vergelijken met een stadion zoals Tottenham in Londen. De Tottenham stadion tour is ook erg leuk en indrukwekkend. Maar dit stadion is veel knusser en je ziet authentieke elementen zoals Spaanse tegeltjes op de muur en de vloer. (Zie de foto’s hieronder).
Daarnaast vinden wij het leuk dat je hier echt een gids hebt in plaats van een audiogids. Het is gemoedelijk en persoonlijk 🙂

mestella stadion
Authentieke Spaanse tegeltjes in het Mestalla stadion ©Wegwijsnaar.nl
mestella stadion tour
Authentieke Spaanse tegeltjes op de vloer ©Wegwijsnaar.nl

Wist je dat: er ergens op de tribune van Valencia CF een standbeeld zit? Dit standbeeld is een eerbetoon aan een voormalig fan van de club, Vicente Navarro Aparicio. Vicente was een groot fan. Hij miste nooit een thuiswedstrijd. Van jongs af aan was hij op de tribune te vinden. Op zijn 54e werd hij echter blind door problemen met zijn netvlies. Dit weerhield hem er echter niet van om de wedstrijden te blijven bezoeken. Samen met zijn zoon zat hij nog steeds elke wedstrijd op de tribune. Zijn zoon gaf hem live commentaar zodat hij de wedstrijd alsnog voor zich kon zien. Als je op de foto hieronder inzoomt kun je hem zien zitten.

🎟️ Boek hier een stadiontour bij CF Valencia

stadion tour valencia
Als je inzoomt kun je het standbeeld zien van de blinde fan ©Wegwijsnaar.nl
stadiontour
©Wegwijsnaar.nl

Vanaf de tribunes lopen we door naar de persruimte. Hier staan de trainer, assistent trainer en de spelers de pers te woord. Helaas mogen we niet plaatsnemen op de stoelen achter de microfoons, maar de gids vertelt wel wat leuke informatie over de persruimte.

Daarnaast komen we ook langs de prijzenkast. Je merkt aan de gids (groot fan van Valencia), dat hij erg trots is op de prijzen die ze hebben gewonnen. “We winnen niet elk jaar een prijs, maar zo nu en dan kunnen we echt verrassen. Onze fans weten dan ook een goed feest te bouwen”, zegt hij 😊 Leuk om te zien hoe trots hij is. Winnen is voor Valencia niet vanzelfsprekend, maar daarom juist zo mooi.

de persruimte
De persruimte ©Wegwijsnaar.nl
prijzenkast
Een deel van de prijzenkast van Valencia CF ©Wegwijsnaar.nl

Na het bezoek aan de persruimte gaan we naar de kleedkamers. De kleedkamers zijn klein en totaal niet bijzonder. Dat is bewust gedaan. “Het is een plek van werk“, zoals een van de voormalig coaches het omschreef. Daar hoorde geen fancy kleedkamer bij. Op het moment van de stadion tour hingen er geen rugnummers, maar tijdens het seizoen hangt er van elke speler een foto + het rugnummer. Alle spelers hebben dus hun eigen bankje 🙂

Ook staat er een stoel met rozen in de kleedkamer. Dit is ook een eerbetoon. Deze keer is het een eerbetoon voor de man die járen lang de kleding en spullen voor de spelers verzorgde. Hij is in 2020 helaas overleden, maar in gedachten is hij er nog altijd bij.

kleedkamers stadion tour valencia
©Wegwijsnaar.nl
kleedkamers stadion tour valencia
©Wegwijsnaar.nl

Vervolgens gaat de tour verder richting het veld, het heilige gras van Valencia! Je mag plaatsnemen in de dug-out en wat foto’s maken langs de zijlijn. Je kan zelfs op de plek van de coach zitten 😊

🎟️ Boek hier een stadiontour bij CF Valencia

stadion tour bij cf valencia
©Wegwijsnaar.nl
Coach- en spelersstoelen
Coach- en spelersstoelen ©Wegwijsnaar.nl

Dan is de tour weer over. De gids bedankt ons en we kunnen onze weg weer vervolgen 🙂

Tip! Na afloop van de tour kun je een bezoek brengen aan de Valencia CF fanshop. Hier vind je allerlei merchandise van de voetbalclub van Valencia. Van shirts en sjaals tot allerlei kleine hebbedingetjes. Ben jij een echte fan of wil je een leuke souvenir mee naar huis? Dan kan je hier leuk shoppen!🤩

Nederlanders bij CF Valencia

Nederland en Spanje zijn beide echte voetbal landen. Het is dan ook geen verrassing dat de Spaanse voetbalclub verschillende Nederlandse spelers heeft gehad. Grote namen zoals Justin Kluivert, Patrick Kluivert, Faas Wilkes, Johnny Rep, Jasper Cillessen en Hedwiges Maduro hebben allemaal bij de club gespeeld. Ronald Koeman was hier ook een korte periode trainer, maar dat was niet echt een succes.😉

Wist je dat CF Valencia twee keer in de finale heeft gestaan van de Champions League? Zowel in 2000 als in 2001, maar helaas hebben ze beide keren verloren.

Bar Manolo El Del Bombo

Een bezoek aan Mestalla is niet compleet zonder een stop bij Bar Manolo El Del Bombo. Deze bar is vernoemd naar de legendarische Manolo, die bekend staat om zijn grote trommel (bombo) die hij tijdens wedstrijden fanatiek en enthousiast bespeelt.🥁 De bar is meer dan alleen een plek om een drankje te nuttigen; het is bijna een museum! Het is compleet gewijd aan Valencia CF. Hier voel je de passie voor de club, van foto’s tot trofeeën. Vooral Manolo komt hier echt op een voetstuk te staan. Voor een complete ervaring is dit echt een must!

Achtergrond over Valencia Football Club en het Mestalla stadion

Valencia CF werd opgericht in 1919 en is daarmee één van de oudste en meest succesvolle clubs in Spanje. Mestalla is het stadion van de club en werd geopend in 1923. Sindsdien is het een iconisch onderdeel van de stad Valencia. Met een capaciteit van ongeveer 49.000 zitplaatsen is Mestalla een van de grootste stadions in Spanje. Het stadion staat onder andere bekend om zijn steile tribunes en de intense sfeer die de fans creëren tijdens wedstrijden. Mestalla heeft vele historische momenten meegemaakt, van legendarische wedstrijden tot onvergetelijke kampioenschappen.

Tip! Wil je zelf een wedstrijd meemaken bij Valencia CF? Bekijk dan op deze website voor de wedstrijden en beschikbare tickets.

Veelgestelde vragen

In welke taal wordt de tour gegeven?

De tour wordt aangeboden in zowel het Spaans als het Engels. Je kan bij het boeken van een ticket ook kiezen welke taal voor jou het beste uitkomt.

Is de tour leuk met kinderen?

Absoluut! De tour is geschikt voor alle leeftijden en ook de kleine voetballiefhebbers onder ons zullen het heel leuk vinden!⚽ Grote kans dat ze het hier nog jaren over hebben. Hoe vaak komt het nou voor dat je een kijkje achter de schermen mag nemen van zo’n grote voetbalclub?

Hoe kom je bij het Mestalla Stadion?

De metro in Valencia heet twee lijnen naar het stadion. Lijn 5 heeft halte Aragon en lijn 3 heeft halte Facultats in de buurt. Ga je met de bus? Dan neem je bus 10, 32, 71 of 80.
Wij huurden een fiets bij Baja Bikes en fietsten alles in Valencia.

Hoe vaak worden er rondleidingen gegeven?

De rondleidingen bij Valencia CF worden van maandag tot en met zondag gegeven. Van maandag tot en met zaterdag zijn er 4 tijden, daarnaast wordt op zondag de rondleiding 3 keer gegeven.
🎟️ Boek hier je rondleiding door met Mestalla Stadion