Hotels aan het strand van Valencia: de 11 beste strandhotels

Margreth Door Margreth

Valencia is de perfecte plek om een stedentrip te combineren met een heerlijke strandvakantie! ☀️ Na een dagje cultuur snuiven in het historische centrum neem je een lekkere duik in de zee – hoe goed klinkt dat? 😉 Een hotel aan het strand van Valencia zijn er genoeg en wij hebben de 11 beste voor je op een rijtje gezet.

Tip! De Valencia Tourist Card is een echte aanrader als je veel in Valencia wil zien en doen. Met deze pas kun je gedurende 24, 48 of 72 uur onbeperkt gebruik maken van het OV. Ook krijg je korting bij verschillende musea, attracties, restaurants en winkels.
🎟️ Bestel hier de Valencia Tourist Card

Hotels aan het strand van Valencia


Tip! De stad Valencia leent zich uitstekend om met de fiets te verkennen. De stad is niet al te groot en de afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden zijn makkelijk per fiets af te leggen. Hiernaast is het natuurlijk een leuke manier om nog meer van de stad te kunnen zien, terwijl je van plek naar plek fietst. Bij Baja Bikes kun je fietsen huren in Valencia. Je kan ook een leuke fietstour door Valencia maken!
🚲 Huur een fiets in Valencia

appartement aan het strand van valencia

Prachtig luxe appartement aan het strand van Valencia

In dit luxe appartementencomplex verblijf je in een modern ingericht appartement. Het ligt op ongeveer 10 minuutjes lopen vanaf het strand. Daarnaast ligt het in een ezellig Spaans wijkje, met verschillende restaurants op loopafstand. Ook de supermarkt vind je om de hoek van de accommodatie.

Sommige appartementen hebben een eigen terras of balkon 🙂 Als je dat wil moet je specifiek een kamer met balkon boeken. Alle kamers hebben verder een eigen keukentje. Fijn om na een lange dag op het strand zelf wat te eten maken.

De gastvrouw Olga zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes verzorgd is en geeft je graag tips voor dingen om te doen in Valencia 😊

Dit hotel krijgt een hele goede 9,2 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

all inclusive hotel aan het strand van valencia

Luxe resort hotel aan het strand van Valencia

Ben je op zoek naar een super-de-luxe hotel met veel faciliteiten, dichtbij van het strand van Valencia? Dan is dit het perfecte verblijf voor jou! 😍 Het is een 5 sterrenresort met 2 heerlijke buitenzwembaden.

Vanaf het hotel kun je direct het strand oplopen. Het resort heeft ook een eigen spa, waar je kunt genieten van verschillende massages, ook is hier een binnenzwembad. Kortom, genoeg keuze qua zwemmen: in het binnenzwembad, buitenzwembad of in de zee.🏖️

Verder is er een gym, voor als je nog wil sporten. In het restaurant van het hotel kun je heerlijk eten, ook het ontbijt is super uitgebreid met allerlei verse en lokale producten.

Dit hotel krijgt een goede 8,7 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

goedkoop hotel aan het strand van valencia

Goedkoper hotel aan de kust van Valencia

Ga je met een wat beperkter budget naar Valencia? Dit is een vrij basic hotel mét een gunstige ligging ten opzichte van het strand en de haven van Valencia. Het is ongeveer een kwartiertje lopen naar het dichtstbijzijnde strand 😊 Als je naar het centrum van Valencia wil, is dit ook makkelijk want de bus stopt voor de deur van het hotel.

Het hotel is wel van alle gemakken voorzien. Er is een klein terrasje, waar je ’s ochtends je ontbijt kan eten. De gemeenschappelijke ruimte is gezellig aangekleed.

De kamers zijn niet zo ruim, maar wel netjes en schoon. Dit hotel is dan ook een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een budgetvriendelijk hotel in de buurt van het strand.

Dit hotel krijgt een goede 8 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

boetiekhotel valencia aan het strand

Boetiekhotel bij het strand (appartementjes, ook ideaal met kinderen)

Dit zijn knusse en moderne appartementen in Valencia op slechts een paar minuten lopen van het strand. In de wijk rondom het hotel vind je voldoende leuke restaurants en winkels. Als je naar de bezienswaardigheden van Valencia wilt, kun je de bus pakken die voor de deur van het hotel stopt.

De host Jorge staat dag en nacht voor je klaar en geeft je graag tips over Valencia.😊 Deze accommodatie is ook erg geschikt voor gezinnen met kinderen, er zijn namelijk ook appartementen met verschillende slaapkamers die plek bieden aan tot wel 6 personen.

Dit hotel krijgt een zeer goede 9,4 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

vakantiehuis aan het strand van valencia

Vakantiehuis aan het strand van Valencia

Een prachtig vakantiehuis op een paar minuten loopafstand van het strand van Valencia, wat wil je nog meer! Het huis heeft meerdere slaapkamers en badkamers en is dus ook super geschikt als je met een groep vrienden/vriendinnen in Valencia bent. Er is zelfs een eigen sauna en een jacuzzi aanwezig.😍

Kortom, dit hotel heeft niet alleen een perfecte ligging aan het strand van Valencia, maar is ook van alle gemakken voorzien. Zo is er ook een wasmachine en eigen keuken aanwezig. In de tuin bij het huis kun je heerlijk van de zon genieten.☀️

Dit hotel krijgt een zeer goede 9,6 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

hotel aan het strand van valencia

Prachtig ingericht boetiek hotel aan het strand in Valencia

Dit boetiekhotel in Valencia ligt pal tegenover het strand en heeft zelfs kamers met prachtig uitzicht over zee.🤩 De kamers zijn strak en modern qua inrichting, er hangt een echte ‘beach vibe’.

Het hotel is pas 3 jaar oud, dus ziet er van binnen nog als nieuw uit. De inrichting is echt prachtig, kijk goed om je heen in de ontbijtzaal! De badkamers zijn ook lekker ruim en hebben een heerlijke regendouche. Als je zin hebt in een cocktail, is de beachclub voor het hotel een echte aanrader!

Dit hotel krijgt een zeer goede 9 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

appartement aan het strand van valencia

Appartement direct aan het strand

Ook dit is weer een superfijn appartement met zeezicht. Je hoeft alleen de straat over te steken en je staat op het strand. Je hebt een eigen keukentje en een heerlijk balkon, waar je lekker in het zonnetje kunt ontbijten.☀️

Er zijn 2 aparte slaapkamers, dus dit appartement is ook prima om met kinderen in te verblijven. De host Joaquin is super vriendelijk en helpt je graag op weg in Valencia. Als je met de (huur)auto in Valencia bent, kun je deze gratis voor de deur van het appartement parkeren. Dit is de best beoordeelde accommodatie in dit artikel!😍

Dit hotel krijgt een uitstekende 9,8 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

strandhotel valencia

AC Hotel Valencia

Dit moderne hotel ligt op ongeveer 15 minuten lopen van het bekende Malvarrosa strand in Valencia. Het hotel heeft een gezellige lounge waar je ook lekker kunt eten. Ook is er een fitnessruimte in het hotel aanwezig.

Het hotel ligt een beetje tussen het strand en de historische binnenstad in, waar je gemakkelijk met het openbaar vervoer van Valencia kunt komen. Er is ook een parkeergarage aanwezig, mocht je met de (huur)auto naar Valencia gaan.

Tip! De kamers aan de straatkant kunnen soms wat gehorig zijn, vraag bij het boeken dus aan een kamer die niet op de straat uitkijkt.

Dit hotel krijgt een goede 8,4 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

hotel aan het strand van valencia

Appartement bij de haven van Valencia

Dit typisch Spaanse appartement bevindt zich in een gezellige buurt met allerlei leuke restaurantjes, waaronder 2 goede tapas tentjes. Het zit op slechts 10 minuten lopen van het strand af en ook vlak bij de haven van Valencia.

Er is een keukentje aanwezig in het nette appartement, voor als je niet iedere avond buiten de deur wil eten of gewoon om in de ochtend een lekker ontbijtje klaar te kunnen maken. Om de boek zit een bakkertje waar je verse broodjes kan halen!🥐🥖

In de badkamer kun je even helemaal tot rust komen in het bubbelbad. Met de bus of de metro ben je binnen een mum van tijd in het centrum en bij het hypermoderne Ciutat de les Arts i les Ciències.

Dit hotel krijgt een zeer goede 9,1 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

hotel aan het strand van valencia

Hotel Miramar -iets mindere score, wel dichtbij het strand

Hotel Miramar is een kleinschalig hotel in Valencia dat direct uitkijkt op zee. Kortom, het strand ligt letterlijk voor de uitgang van het hotel. 🤩

Het hotel heeft een lounge-restaurant op het strand, waar je superlekker kunt eten en lekkere cocktails kunt drinken.🍸 De kamers zijn vrij klassiek ingericht en sommige kamers hebben een bubbelbad in de badkamer. Het hotel is wel iets minder modern en nieuw, maar is los hiervan een prima plek om te verblijven als je op zoek bent naar een hotel direct aan het strand.

De medewerkers achter de receptie zijn super behulpzaam en helpen je graag bij het uitstippelen van leuke activiteiten in Valencia.

Dit hotel krijgt een goede 8,2 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

Accommodatie

Mooi hotel bij het strand van Valencia mét heerlijk restaurant

Hotel Lindala is ook echt een aanrader als het gaat om hotels dichtbij het strand. De kamers zijn rustiek en trendy ingericht. Het hotel ligt op nog geen 5 minuten lopen van het Malvarrosa strand.

De inrichting van het hotel is modern, sfeervol en gezellig. Er zijn mooie details en er is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Bij het restaurant van dit hotel kun je echt uitstekend dineren. In de wijk rondom het hotel zijn ook voldoende leuke restaurantjes te vinden.

Er zit een metrohalte op ongeveer 5 minuten lopen vanaf het hotel, vanaf hier kan je snel en eenvoudig naar het centrum van Valencia. Aan het einde van de dag kan je ontspannen op het strand of in de heerlijke tuin van het hotel.

Dit hotel krijgt een zeer goede 8,7 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen